På upptäcktsfärd igen!

Igår åkte jag till universitetsstaden Cambridge. En fantastiskt vacker och pittoresk stad, ca två timmar från Brighton. Vi fick en guidad tour genom staden, kollade på alla magiskt fina byggnader och universitet. Vi strosade runt lite på marknad, och åkte båt på kanalen som går genom hela staden. Sedan åt vi lunch på den berömda puben "Eagle" som var James Watsons stammishak och där han faktiskt knäckte koden om DNA. Lite coolt eller hur? 

Chokladälskares våta dröm

I fredags gick jag, Linn och Ida på ett världsberömt chokladcafé här i Brighton. Det heter Choccywoccydoodah och har varit med i en hel drös av tv-program, känt för sin chokladtillverkning. Det är både en liten affär och ett café. I affären finns konstverk helt gjorda av choklad och vissa av dom kostar faktiskt några hundra tusen styck. Ingen skämt. Så lite nervös är man när man går runt där inne. Cafét är jättehäftigt och inrätt typ precis som i Kalle och Chokladfabriken, och de serverar inget annat än choklad (surprised??), choklad och ännu mer choklad. Så vi hade såklart just- choklad! En varsin stor varmchoklad med grädde, det är på riktigt den godaste jag smakat. Sedan delade vi på en bit chokladtårta, men som vi ändå inte lyckades få i oss haha. Jag tror faktiskt aldrig jag varit så icke-sugen på choklad som när vi gick därifrån. Men en upplevelse var det, en väldigt god en! Färgglada hytter och färgglatt sällskap

Idag åkte jag, Elin och Evelina ner till Brighton efter skolan för att promenera till de berömda badhytterna. Flera hundra ursöta små hytter längs med havet. Vi blev dock lite besvikna att det var asfalt mellan hytterna och havet, vi hade föreställt oss att de skulle stå direkt på stranden. Men vi var nöjda och glada ändå! Soligt, varmt och härligt sällskap. En mycket bra dag.